Explorers

Leeftijd: 15 tot 18 jaar
Wanneer:

Dinsdagavond van 20.00 tot 21.45

Contactpersoon: Huub te Ronde / Rick Spronk
Oudervertegenwoordiger: (vacant) 
E-mailadres:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

De Explorers is de groep binnen Scouting voor jongens en meisjes tussen de 15 en 18 jaar. Iedere dinsdag avond bedenken zij zelf een programma. Hierdoor is er veel afwisseling, diversiteit, maar ook uitdaging en plezier tijdens de avonden.

Daarnaast bereiden zij zich het hele jaar voor op hun eigen georganiseerde kamp naar het buitenland. Zo zijn er in het verleden al expedities naar IJsland, Noorwegen en Oostenrijk, Zweden (en nog veel meer landen) geweest. De Explorers beheren hun eigen financiën en mogen dan ook zelf bepalen waar de reis naar toe gaat. Het geld hiervoor sparen ze bij elkaar door acties zoals jassenhangen tijdens het carnavalseizoen.

Uiteraard is er wel begeleiding door ervaren Scouting leden. Deze (bege)leiding geeft sturing aan de groep en denkt mee om plannen van de jongeren op een leuke maar ook veilige manier uit te voeren.

Kortom;  Explorers zijn zelfstandige jongens en meisjes die out of de box durven te denken en het avontuur aan gaan! Je bent welkom om te komen kijken op iedere dinsdag avond van 20.00 tot 21.45, bericht hiervoor even de leiding.

Hopelijk tot snel,

De Explorers