Nieuwsbrief November 2014

Groepen

Vanaf september 2014, het nieuwe seizoen,  zijn we gestart met een nieuwe indeling en naamsvoering van onze groepen:

• Kabouters noemen we Welpen Meiden
  • Welpen noemen we Welpen Jongens
  • Gidsen en Verkenners zijn samengevoegd tot 1 groep; Scouts
  • De heren Rowans hebben er dames leden bij en samen; Explorers
  • En de oudste heren Rowans zijn een nieuwe groep gestart; Roverscouts

Hierdoor zijn ook de mailadressen van de groepen aangepast. Deze zijn te vinden op de site van scouting Gendringen. Deze site is in de afgelopen periode opgefrist en aangepast. Kijk gerust!

Uniform

Het uniform, blouse en das is onderdeel van scouting. Het dragen van het uniform vinden wij belangrijk, hiermee zijn we herkenbaar als scoutinggroep. We verwachten dan ook dat leden het uniform dragen. Indien dit niet het geval is, spreken we hen daarop aan. Via de site kun je handig een tweedehands uniform kopen of verkopen.

Programma aanbod

In het programma aanbod proberen we vooral de activiteiten van scouting aan te bieden. Dit jaar starten we in de groepen met het aanbieden van een programma waarbij jeugdleden met een goede inzet en de juiste uitwerking een insigne kunnen verdienen. Zij gaan een  aantal opkomsten met hetzelfde thema aan de slag, bijvoorbeeld pionieren.  In iedere opvolgende speltak zet deze leerlijn zich voort.

Oudervertegenwoordiger

Voor de Welpen Meiden is er een nieuwe oudervertegenwoordiger; Frank Peppelman. Hij zal contacten onderhouden met de andere ouders van de Welpen Meiden en neemt deel aan de groepsraden.

Sinterklaas

Wilt u een huisbezoek van de Sint en zijn Pieten dan kunt u natuurlijk contact opnemen met Scouting Gendringen. Dit kan op nummer 0315-787953. Wilt u ons helpen om de personele bezetting rondom de Sint en zijn Pieten in te vullen, dan kunt u contact opnemen met de voorzitter. Ook zijn we op zoek naar een goede planner voor de planning van 2015!

Sponsorkliks

SponsorKliks, gratis sponsoren!Op onze site staat het logo van Sponsorkliks. Indien u via internet kleding, speelgoed of dergelijke koopt, koop dit dan via de site van Scouting Gendringen.

Als u het icoontje van Sponsorkliks aanklikt en dan uw aankopen via internet gaat doen, dan krijgt Scouting Gendringen een percentage uitbetaald naar rato van het bedrag wat u besteed hebt. Het kost u niets meer, maar levert de scouting wel geld op!

Bouw

De gehele zomer zijn studenten, vrijwilligers en bedrijven  in de weer geweest met de verbouwing van het clubgebouw.

Studenten het Graafschap College van de opleidingen Assistent bouw-infra (niveau 1), Metselaar, Timmerman en Tegelzetter (niveau 2) hebben hard gewerkt aan de verbouwing van het scoutinggebouw. Aan het oorspronkelijke gebouw is een stuk aangebouwd waarin onder andere een toilet- en douchegroep is gekomen. Jeroen Vermeulen, docent van het Graafschap College en lid van de scouting, maakte de tekeningen voor de aanbouw. De studenten hebben het metselwerk en het beton voor hun rekening genomen.

Naast de studenten, die hun praktijk- en theorielessen via Bouwmensen Gelderland Oost en het Graafschap College volgen, waren veel vrijwilligers bij het verbouwingsproject betrokken. De start van de verbouwing vond eind maart plaats tijdens de landelijke vrijwilligersactie NL Doet.  Tal van bedrijven uit de buurt hebben gesponsord, bijvoorbeeld door bouwmateriaal en gereedschap ter beschikking te stellen. Op de site kunt u de bouwtekening en leuke foto’s van de verbouw vinden. Kijk gerust!

J. Vermeulen Bouwontwerp en Realisatie Graafschap College
Bouw Mensen Gelderland Oost

In deze brief willen wij dan ook de studenten en onze vrijwilligers hartelijk danken voor hun inzet! Maar ook de bedrijven die ons belangeloos ondersteunen met de bouw.

Onze hartelijke dank daarvoor!