Kijkavond!!

Ook de Kabouters hadden deze week kijkavond, het werd een gezellige avond!

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Auto's wassen en honden uitlaten

Zaterdag 7 april, paaszaterdag, was het súperdruk bij het scoutinggebouw. De reden? De kabouters hadden een supergoede actie op touw gezet. Als variatie op het eeuwenoude Heitje-voor-Karweitje hadden ze iets nieuws bedacht: auto's wassen en honden uitlaten vanaf het gebouw.

Weken geleden al werden de plannen gemaakt, een datum geprikt, flyers ontworpen en uitgedeeld aan familie en bekenden. 's Middags om één uur was het dan zover, ze stonden er klaar voor. Werkelijk aan alles was gedacht: sop, sponzen, emmers, trekkers, zemen... Hondenborstels, hondenbrokjes, hondenkoekjes... Zelfs koffie, snoepjes en uiteraard paaseitjes voor de wachtenden (en de kabouters zelf, natuurlijk)!

Meteen vanaf het begin liep het goed door. Op het drukst werden er zelfs 5 auto's tegelijk gewassen én stonden er nog 3 te wachten! Alles bij elkaar zijn er zo'n 20 auto's gewassen (inculsief twee grote bussen) en 3 honden uitgelaten. Gelukkig was er hulp, er waren vaders die tips gaven en Huub die zelfs mee hielp zijn eigen (wel héél erg vieze) bus te wassen! Maar het resultaat mag er wezen, de honden gingen mooi gekamd en uitgelaten weer mee naar huis en de auto's... Die glommen zo hard, zo mooi zijn ze nog nooit geweest!

Toen om half vier de laatste auto gewassen was, waren de Kabouters natuurlijk kletsnat en moe. Maar, ze hebben met deze zelfbedachte actie wel mooi € 150,- verdiend!!

Daarom: Een applausje voor de Kabouters! En natuurlijk voor al die mensen die hun auto of hond door hen onder handen hebben laten nemen!