Kampvuur

Vuur maken en aanhouden met de welpen. Het is gelukt!

De installatie van 6 nieuwe welpen

Dinsdag (26 juni) was het zover, een 6-tal nieuwe Welpen was er klaar voor om geïnstalleerd te worden. Eindelijk echt een welp, het uniform aan en een officiële scout! De eerste stap richting de toekomst als Scout. Vandaar dat het ook een spannend moment is voor de nieuwe Welpen. Een week voor het installeren hadden de Welpen al een briefje meegekregen met daarop twee stukjes tekst, de Welpenwet en de belofte. Deze moeten ze vertellen tijdens de installatie.

Eindelijk was het dan zover, dinsdagavond, 26 juni, rond half zeven. De Welpen zijn bijna allemaal op het terrein en de ouders/opa's, oma's/ broertjes en zusjes van de Welpen die geïnstalleerd worden zijn meegekomen. Er is koffie en thee en ranja voor de kinderen, natuurlijk is er ook nog een koekje bij dit alles. De gasten namen plaats op de banken en de Welpen gingen op de voorste rij zitten. Eindelijk is het dan zover, ik (Baloe) mag het woord doen en open de avond. Ook is er iemand van het bestuur aanwezig en hij verwelkomt de gasten met een mooi openingswoord. Dan wordt de eerste nieuwe Welp naar voren geroepen, 'Ken je de tekst uit je hoofd?' 'Ah, een beetje' 'Je mag best spieken hoor.. Ik zal niet kijken.' 'Misschien..'. De zenuwen zijn er wel, maar dat hoort erbij. Voordat de wet en de belofte opgenoemd mogen worden, moet de Welp eerst zijn linkerhand geven aan de leiding. Waarom de linker hand? Omdat deze het dichts bij je hart zit en je wilt als Welp natuurlijk goed zijn voor elkaar. Eenmaal de hand gegeven en de wet en belofte opgenoemd te hebben, komt het tweede officiële gedeelte, het opspelden van het speltakteken en het installatieteken. Ook krijgen de nieuwe Welpen een das met dasriempje om. Strak in pak en een echte scout! Zo is de eerste nieuwe Welp geïnstalleerd, er wordt geapplaudisseerd. 'En vond je het eng?' 'Nee, het viel eigenlijk best wel mee!'.

Na ongeveer een kwartier zijn alle zes Welpen voorzien van speltaktekens, installatietekens, dassen en de riempjes. Gelukkig is er niemand gewond geraakt tijdens het opspelden van de tekens! Dan is het tijd om te feliciteren, de zes nieuwe welpen staan op rij, klaar om heel veel handen te schudden. En.. Je raadt het al, de linkerhand!

Na heel veel handen vastgepakt te hebben zijn de jongens opgelucht dat het erop zit, spannend was het zeker! Tijd voor wat drinken en een spelletje. We hebben een Hollandse leeuw gedaan, maar net even iets anders. Normaal gesproken gaat het er hard aan toe bij Hollandse leeuw, de kinderen moeten met beide voeten van de vloer om af te zijn, dus dat gaat niet altijd op een 'zachte' manier. Omdat we vanavond ook jongere broertjes en zusjes hadden, hebben we de spelregels iets aangepast. Je moet met je linkerhand iemand aftikken! Aangezien bijna iedereen rechtshandig is met tikken, was dit een hele opgave! Naar een paar potjes gedaan te hebben, toch nog wel wat valpartijen te hebben gehad (jammer van de witte broek!), vroegen de Welpen of ze nog een potje buskruit mochten doen. Ze wilden het zo graag, dat wij als leiding daar moeilijk nee op kunnen zeggen. De ouders hebben 'kunnen zien' wat het spel buskruit nou eigenlijk inhoudt (nouja, zien, de kinderen zitten allemaal verstopt, dus er valt niet zo heel veel te zien!).

Na één potje buskruit hebben we met zijn allen gezamenlijk afgesloten in de kring. 'WIJ WELPEN WENSEN ELKAAR EEN GOEDE JACHT!' en natuurlijk werd er ook nog even gezongen... 'LANG ZULLEN ZE LEVEN... HIEP HIEP, HOERA!'.

Al met al, een avond om met plezier op terug te kijken, tot slot hieronder nog een aantal foto's voor een impressie van de avond.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10