4 daagse Ulft 2014

Vanavond start de 47e Ulftse Avondvierdaagse vanaf het Emailleplein bij de SSP hal. Scouting Gendringen loopt wederom als enige groep de 15 kilometer!! Succes iedereen!

Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Ulftse avond4daagse

Als enigste groep de 15 km tijden de Ulftse avond4daagse!!

Bedankt Inge Jansen en Paul Roelofs voor het maken van de foto!

Previous Next Play Pause
1 2

Hottub

De Rowans kwamen op het idee zelf een hottub te gaan bouwen, een hottub is een warme bak met water, een soort jacuzzi maar dan op hout gestookt en in dit geval zonder bubbels. Na een avond getekend en gebrainstormd te hebben hoe we het gingen maken zijn we gaan bouwen een bak door pionierbalken op elkaar te stapelen en daar zeil in te hangen. Vervolgens een ton in het water waarin we vuur stoken. En zo moet het water warm gaan worden.

De bak met water was ongeveer 6,25 kub. Na 10 uur te hebben gestookt was het water pas 17,5 graden. Dat was nog te koud. We zijn de bak kleiner gaan maken, ook zijn we een radiator boven een kampvuur gaan hangen en hebben we daar water door heen gepompt. De bak bevatte nu 5 kub water en na 3 uurtjes stoken onder de radiator en in de ton was de 5 kub water 50 graden. Dat was wel weer erg heet, na het even te laten afkoelen en wat koud water toevoegen was het de perfecte tempratuur. En konden we lekker  badderen.

Groeten de Rowans

Foto's komen nog
“SponsorKliks,