Scoutspektakel 2013

Zondag 8 september werd de 2e editie van het scoutspektakel gehouden. Na het succes van vorig jaar hebben de 4 scouting groepen uit de regio Oude IJsselstreek, de handen weer in 1 geslagen om er een fantastische dag van te maken. In samenwerking met de gemeente Oude IJsselstreek en Magic Outdoor Sports, is het terrein voor de DRU‐cultuurfabriek omgedoopt tot SCOUTSPEKTAKEL 2013.

Belangstellenden konden onder het genot van een kopje koffie of een heerlijk glaasje limonade kennis nemen van de activiteiten die scouting te bieden heeft.
Het mooie weer heeft er mede voor gezorgd dat er meer bezoekers waren dan het jaar ervoor. Voor ons een goede reden om volgend jaar de 3e editie te organiseren.

GRAAG TOT DAN!

Klik hier voor een verslag met foto's van de eerste editie van het Scoutspektakel.

Schoonmaakdag 2013

De schoonmaakdag was weer een succes, maar liefst 500 zakken zwerfvuil opgehaald in de gemeente! Welpen, Kabouters, Verkenners, Gidsen, ouders en leiding bedankt!! Jullie hebben supergoed je best gedaan met 55 zakken!!!

De Gidsen en Kabouters hebben Etten/Terborg weer schoongemaakt!

De broerdijk in Gendringen is ook weer schoon door onze drie kanjers!!

Verslag Scoutspektakel 2012

Afgelopen zondag 9 september was het een gezellige drukte op het DRU-terrein in Ulft. Samen met de scoutingverenigingen van Ulft, Silvolde en Breedenbroek- Dinxperlo hadden we onze eerste gezamenlijke open dag. Daarvoor was dan ook alles uit de kast getrokken. Er was een klimwand, een tokkelbaan, een springkussen, een waterbak met kantelende stoel, kratjes stapelen, een Welpenplein met activiteiten, een informatieplein, kampsituaties… Zelfs de mobiele Scoutshop was aanwezig.

Daarnaast was het ook nog eens erg mooi weer, wat zeker bijdroeg aan de gezellige sfeer. Van alle vier de verenigingen waren een heleboel leden aanwezig, die zich allemaal de hele middag prima vermaakt hebben met de activiteiten. Hoe verrassend, dat zeker ook de waterbak met kantelende stoel continu bezet was!

Naast de eigen leden waren er ook veel ‘nieuwe’ gezichten, mensen van buiten de vereniging die nieuwsgierig waren wat Scouting nou eigenlijk inhoudt. Fijn dat u er allemaal was, hopelijk heeft u gezien hoe leuk Scouting is. En, mocht u sindsdien een erg enthousiast kind hebben: alle nieuwe kinderen mogen bij ons eerst vier keer meedraaien voor ze besluiten of ze lid willen worden. Dus, ze mogen rustig eens komen kijken hoor! Gezellig zelfs! Voor meer informatie over de dagen en tijden van de verschillende groepen verwijzen we u naar de pagina ‘speltakken’. Informatie over het lidmaatschap vindt u onder ‘lid worden’.

Wij kijken terug op een zeer gezellige, geslaagde dag. Een ieder die hier, op welke manier dan ook, aan meegewerkt heeft natuurlijk hartelijk bedankt! Om nog even na te kunnen genieten volgen hier nog wat foto’s.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Geraniumactie

De sneeuwklokjes piepen al weer uit de grond. Ja het voorjaar is weer opkomst. Ook scouting Gendringen draagt graag bij aan deze vrolijkheid en gaat vanaf week 11 langs de deuren met geraniums. Alle leden jong en oud gaan hun best doen om zoveel mogelijk geraniums te verkopen. Niet alleen om het voorjaar buiten te zetten maar ook om geld te verzamelen zodat we dit jaar weer leuke  extra dingen kunnen organiseren. Daarnaast maken de beste verkopers nog eens kans op een mega vette prijs.

De verkochte Geraniums worden 12 mei bij de klanten thuis gebracht dus mooi op tijd voor Moederdag.

Voor iedereen die niet kan wachten tot er een van onze leden langs komt kun je hier onder een bestelformulier downloaden en je bestelling voor april mailen naar:

klik hier om het het bestelfomulier te downloaden.

Schoonmaakdag 2012

Zaterdag 17 maart heeft weer de jaarlijkse schoonmaakdag plaats gevonden, in het kader van Nederland schoon . Dit jaar waren we wederom goed vertegenwoordigd met ongeveer 25 leden. Om 8 uur s'morgens werd er verzameld op de gemeente werf op de Rieze. Omstreeks 8.45 werdt er een toespraak gehouden en na blazen op de jachthoorns door Wildbeheer, kon het opruimen beginnen. Gewapend met handschoenen, prikstokken en rode vuilniszakken vertrokken we naar verschillende plaatsen om eens grondig op te ruimen.

Na 3 uurtjes in de frisse buitenlucht en de nodige vuilniszakken vol zwerfafval was het tijd om weer te verzamelen op de gemeentewerf. Hier werden de zakken geteld en bleken het er 70 te zijn. Dit bleek het grootste aantal te zijn van alle verengingen. Als beloning stond hier een geldbedrag van 490 euro tegenover, beschikbaar gesteld door Wonion.

Tevens een beloning in de vorm van broodjes knakworst, rond 13 uur was deze succesvolle dag alweer ten einde. Hopelijk tot volgende jaar met een vergelijkbaar of zelfs nog beter resultaat. Alle (jeugd) leden bedankt voor hun inzet!

Ook voor de Bevers was er een leuke schoonmaakmiddag geörganiseert. Zij hebben op en rondom het scoutingterrein schoongemaakt en na afloop kregen ook zij als beloning een broodje knakworst.

Meer foto's komen nog