Explorers

Oudervertegenwoordiger: Jurgen Berntsen
Jolanda Koetsruiter
Emailadres:

Bij de Explorers kun je aan de slag. Handen uit de mouwen voor de spannendste etappe in de ontdekkingsreis van Scouting. Iedereen tussen de 15 en 18 jaar is welkom!

Je herkent de Explorers aan hun brique-kleurige blouse.

Explorers hebben het zelf voor het zeggen; ze maken samen plannen en bepalen hun eigen avontuur. De leiding doet lekker mee en helpt als dat nodig is, maar eigenlijk doen ze het helemaal zelf. Daarom is geen dag hetzelfde. Van spelletjes tot straattheater, van zeezeilen tot zingen, van een kampvuur in Kroatië tot afzien op de Ourthe... Never a dull moment. Geen dag hetzelfde. Onmogelijk? Abseilen, kanovaren, primitief kamperen, dagje strand en lekker stappen in dezelfde vakantie. Je eigen mok uit berkenhout hakken. Samen met een groep in Zuid-Afrika een milieuproject opzetten via Internet. Naar de Wereld Jamboree in Thailand. Niets is onmogelijk! Je bepaald samen wat je gaat doen en zorgt ervoor dat het mogelijk wordt. Dus, zelf geld inzamelen met allerlei acties, zelf de reis plannen en als alles geregeld is… Een onvergetelijk avontuur tegemoet gaan!

• Installatie nieuwe leden

Hierbij wat foto's van de installatie van de nieuwe/overgevlogen leden.

• Het Rowankamp in IJsland

De Rowans (en begeleiding) zijn inmiddels weer terug vanuit IJsland, met dank aan Huub voor de foto's!

• 4 daagse Ulft 2014

Vanavond start de 47e Ulftse Avondvierdaagse vanaf het Emailleplein bij de SSP hal. Scouting Gendringen loopt wederom als enige groep de 15 kilometer!! Succes iedereen!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

• Ulftse avond4daagse

Als enigste groep de 15 km tijden de Ulftse avond4daagse!!

Bedankt Inge Jansen en Paul Roelofs voor het maken van de foto!

• Hottub

De Rowans kwamen op het idee zelf een hottub te gaan bouwen, een hottub is een warme bak met water, een soort jacuzzi maar dan op hout gestookt en in dit geval zonder bubbels. Na een avond getekend en gebrainstormd te hebben hoe we het gingen maken zijn we gaan bouwen een bak door pionierbalken op elkaar te stapelen en daar zeil in te hangen. Vervolgens een ton in het water waarin we vuur stoken. En zo moet het water warm gaan worden.

De bak met water was ongeveer 6,25 kub. Na 10 uur te hebben gestookt was het water pas 17,5 graden. Dat was nog te koud. We zijn de bak kleiner gaan maken, ook zijn we een radiator boven een kampvuur gaan hangen en hebben we daar water door heen gepompt. De bak bevatte nu 5 kub water en na 3 uurtjes stoken onder de radiator en in de ton was de 5 kub water 50 graden. Dat was wel weer erg heet, na het even te laten afkoelen en wat koud water toevoegen was het de perfecte tempratuur. En konden we lekker  badderen.

Groeten de Rowans

Foto's komen nog