Green Team

De Scouting is op dit moment bezig met een actie, om braakliggende terreinen van de gemeente aan te planten met bomen. Dit doen we samen met verschillende andere verenigingen en scholen. Het idee is ontstaan vanuit de jeugd van de Scouting in Gendringen. De jongeren maken zich zorgen over het klimaat van de toekomst, en willen op deze manier proberen een steentje bij te dragen tegen de verder opwarming van de aarde. Het is immers zo dat CO2 gas, welke voor een groot deel verantwoordelijk is voor de opwarming, wordt opgeslagen in het hout van bomen en struiken. Daarnaast is het zo dat onze omgeving er ook nog eens mooier en groener van wordt. De gemeente heeft inmiddels al medewerking toegezegd. In het voorjaar wordt achter de atletiekbaan 10.000m2 aangeplant met hoogstam fruitbomen.

Wij hopen dat dit initiatief opgepakt door andere Scouting-verenigingen in Nederland, en wellicht internationaal.

Wat houdt deze actie in? In het voorjaar zullen wij met alle beschikbare leden van onze vereniging bomen planten, op het door de Gemeente aangewezen terrein. Wij hopen dat er zich ook ouders aanmelden, die ons willen helpen.

Vanuit de verschillende media, is er veel aandacht voor onze actie. Zo wil de Gelderlander hier over schrijven, en heeft RTL al aangegeven, dat zij over dit onderwerp opnamen willen maken.