Bestuur en leiding

Om een vereniging draaiend te houden heeft deze enthousiaste vrijwilligers nodig, die zich inzetten om dit mogelijk te maken. Deze vrijwilligers zijn zowel te vinden als in de groepsleiding als in het bestuur van de vereniging.

De vrijwilligers die de leiding vormen verzorgen elke week een leuk en afwisselend programma voor de Bevers, Welpen en Scouts. Denk hierbij aan uitdagende activiteiten zoals het maken van een vuur maken om daar marshmallows op te roosteren of aan het bouwen van een bouwwerk van houten palen en touw.

Zonder een bestuur kan een vereniging niets. Zij regelen onder andere het lidmaatschap, de financiën en het beheer van de gebouw. Ook ondersteunen zij de leiding.

Naast de zichtbare groep van vrijwilligers, zijn er ook vrijwilligers die niet zo zichtbaar zijn. Deze groep doet bijvoorbeeld onderhoud aan gebouw of houd deze schoon.

Zonder deze vrijwilligers kan de vereniging niets, dus ga met hen om zoals jij wilt dat men met jou zouden omgaan.